Waarom tikt uw verwarming?

23-11-2015 - Dit is een van de meest gestelde vragen als het weer kouder wordt. Lees hieronder hoe u dit het beste kunt oplossen.

Waarom tikt uw verwarming?

Het wordt kouder en de komende maanden gaat in de meeste huiskamers de verwarming weer op volle toeren draaien. Uw huis wordt lekker warm, maar soms hoor je van dat irritant getik. Waarom tikt uw verwarming nu precies? Wat zijn de oorzaken en hoe kunt u het verhelpen?

Oorzaak tikkende verwarming

Een van de oorzaken van een tikkende verwarming is het uitzetten en krimpen van uw leidingen. Deze zetten uit bij verwarming en krimpen weer naarmate ze kouder worden. Dit hoeft niet per se de oorzaak van een tikkende verwarming te zijn. Welke oorzaken er nog meer zijn leest u op ons Kenniscentrum Verwarming.

Ontluchten van uw cv-installatie

Een van de manieren om het tikken tegen te gaan is door uw radiatoren te ontluchten. Dit zorgt sowieso voor een optimale werking van uw installatie.  Lucht in uw radiatoren zorgt er namelijk voor dat uw radiator ongelijk warm wordt.

Vraag om advies

Heeft u het idee dat uw centrale verwarming ook na ontluchting niet goed blijft werken. Neem dan contact met ons op. We zorgen er graag voor dat u er warm en comfortabel bij zit in de winterperiode.