EPA en Energielabel

Energielabel

Uw woonlasten bestaan voor een belangrijk deel uit energiekosten. Bij het kopen of huren van een woning is het daarom belangrijk dat u betrouwbare informatie heeft over de energiezuinigheid van de woning. Het energielabel geeft u deze informatie. Verkopers en verhuurders zijn verplicht een energielabel te overhandigen aan de nieuwe eigenaar of huurder.

Vanaf 2013 moeten huizenkopers en huurders zeker kunnen zijn van de aanwezigheid van een energielabel bij hun nieuwe woning: zonder het energielabel kan de woning dan niet verkocht worden en hoeven huurders minder huur te betalen

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel voor woningen geeft met klassen (A++ tot en met G) en kleuren (donkergroen tot en met rood) aan hoe energiezuinig een huis is, in vergelijking met soortgelijke huizen. Energielabel A++ (donkergroen) is zeer zuinig, energielabel G (rood) is zeer onzuinig.

Het energielabel is geen los papiertje, maar een rapport van enkele pagina's. Daarin staan de eigenschappen van de woning, de gegevens van de adviseur die het energielabel heeft afgegeven en standaardadviezen om de woning energiezuiniger te maken. En natuurlijk welk energielabel het huis heeft gekregen.

Klik op de link voor meer informatie over het energielabel.

EPA Maatwerkadvies

Hebt u plannen om uw woning te laten verbouwen en/of te laten aanpassen en zou u ook graag besparen op uw energielasten, dan is een maatwerkadvies zeer geschikt voor u.

Een energieprestatieadvies (EPA) is een advies op maat voor eigenaren van bestaande woningen hoe energie te besparen. U krijgt een EPA na een onderzoek door een gecertificeerde EPA-adviseur. Die adviseur komt bij u thuis en kijkt naar de isolatie en apparatuur voor verwarming, ventilatie of koeling van uw woning. De adviseur zet op een rij waar u energie kunt besparen, hoeveel u daarvoor moet investeren en op welke termijn u de investering kunt terugverdienen. De adviezen zullen zoveel mogelijk aansluiten aan de wensen en plannen die u voor uw woning heeft.

De voordelen:
• Uw woning krijgt een verplicht energielabel welke de komende 10 jaar geldig is
• Het maatwerkadvies geeft u inzicht in de mogelijke bouwkundige en installatietechnische verbeter mogelijkheden en de bijhorende kosten
• Inzicht in de kosten en de terugverdientijden van de voorgestelde verbeteringen

Heeft u vragen en/of opmerkingen of wilt u advies of een vrijblijvende offerte? Vul dan het contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.